Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
4 nagy szelet csirke- vagy pulykamell, 2 tojás, 3 dl főzőtejszín, 20 dkg reszelt sajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors, zsiradék |
Egy megfelelő méretű jénai tálat kivajazok. A husit kicsit kiklopfolom, megfűszerezem, és úgy panírozom be, hogy a liszt és tojás után nem prézlibe forgatom, hanem reszelt sajtba. A kész bundásokat beleteszem a jénaiba és a fokhagymával elkevert tejszínnel meglocsolom. A tetejére teszem a maradék reszelt sajtot és megszórom kiszitált vegeta szines törmelékével. Kb. 200 fokra felmelegített sütőben 20-25 percig sütöm, míg a teteje szépen megpirosodik. Párolt rizzsel vagy rizibizivel és fejessalátával tálalom, keresztben szeletelve. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|